Posted on Залишити коментар

Як ростуть какао-боби

У ботаніці шоколадне дерево одержало назву “Теоброма какао”, що означає “їжа богів”. Росте воно тільки в теплому та вологому кліматі, у тіні інших величезних дерев. Культура поширена в основному в Північній і Південній Америці, Австралії і на деяких островах Азії, у місцях з родючим , пухким ґрунтом, що має постійну температуру 20-28°С. Висота рослин може сягати 6-8 метрів. Загальний обсяг врожаю знімається два рази в рік – основний (жовтень-лютий) і проміжний (травень-червень). Дерево може давати до 2 кілограмів какао-бобів на рік.

Плантації какао-бобів мають обмежені райони виробництва і різні сорти: “кріолло” – ніжний, ароматний і гіркуватий, “форастеро” – із трохи більш простим смаком і, нарешті, виведений за допомогою схрещування двох попередніх сортів “трінітаріо” – справжня насолода для гурманів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *